Blog

Největší síť boxů v Česku splyne s prostředím. Zásilkovna představila nový design svých Z-BOXů.

30. 9. 2024 14:27

Česká logistická společnost Zásilkovna jako první v oboru představila nové designy svých samoobslužných výdejních míst. Díky bílému, šedivému, béžovému nebo zelenému provedení splynou ZBOXy s okolním prostředím. Nové varianty budou sloužit především pro budoucí rozvoj sítě. Zásilkovna má v Česku dlouhodobě nejširší síť výdejních míst (5 600) a Z-BOXů (4 400), jejich počet nadále roste. V létě začala Zásilkovna instalovat na Z-BOXy klávesnice, díky kterým je největší síť výdejních boxů v tuzemsku dostupná všem. 

„Obliba Z-BOXů stále roste, vidíme, že je zákazníci mají rádi, a proto pracujeme na rozšíření naší sítě. Zaměřujeme se především na velká města, hustě obydlené oblasti a instalace s velkou kapacitou, konkrétně Z-BOXy s osmi a více sloupci. Velké Z-BOXy nám umožňují obsloužit více zákazníků v jedné lokalitě a dávají nám větší smysl než menší boxy, i s ohledem na okolní prostředí, komentuje David Soukup, ředitel sítě výdejních míst a Z-BOXů Packety, mateřské společnosti Zásilkovny.

„Naším cílem je, aby byly Z-BOXy vždy po ruce a snadno dostupné pro všechny. To je jedním z důvodů, proč jsme na ně začali instalovat klávesnice, díky kterým je vyzvednutí zásilky ještě jednodušší. Zároveň nám záleží na tom, aby v zástavbě ale třeba i u parku zapadly do dané lokality a splynuly s okolím. Aby to jejich umístění bylo zkrátka co nejvíc přirozené. Proto teď přicházíme s několika inovativními variantami Z-BOXů (bílá, šedá, béžová a zelená). I nadále budou zákazníci potkávat naše typicky červené Z-BOXy, ale u těch nově instalovaných budeme vždycky volit tu nejvhodnější variantu s ohledem na umístění,“ dodává David Soukup. 

Kromě typicky červeného Z-BOXu už brzy narazí zákazníci na boxy v bílém, šedivém, béžovém nebo zeleném provedení. Zásilkovna bude nové varianty aplikovat na nově instalované Z-BOXy. Již instalované Z-BOXy bude inovovat jen výjimečně. Společnost plánuje spustit spolupráci svelkými maloobchodními partnery, pro které připraví polepy na míru. 


Sdílet:

Rubriky