Blog

Jak se bránit proti podvodným praktikám na internetu? Mrkněte na naši novou stránku!

22. 3. 2022 11:22

Zásilkovna spustila novou microsite Bezpečnost a ochrana dat zaměřenou na ochranu proti podvodném jednání na internetu. Cílem podvodného jednání je získat citlivé údaje o platební kartě a zajistit si přístup k finančním prostředkům na bankovním účtu zákazníka. Roste také počet případů, kdy se podvodníci snaží zneužít jména a loga Zásilkovny a využít důvěryhodnosti k oklamání zákazníka.

Na naší nové microsite se proto lidé dozví, jak poznat bezpečné internetové stránky, prověřit internetový obchod, bezpečně nakupovat v online bazaru, používat veřejnou Wi-Fi, vytvořit si bezpečné heslo nebo jak poznat podezřelou SMS, web či e-mail.

„Zásilkovna je lídrem trhu e-commerce a záleží nám na tom, aby měli lidé v nakupování na internetu důvěru. Bohužel online nakupování přináší vedle pozitivních příležitostí a přínosů také prostor pro různé podvodníky a je naší povinností pomáhat našim klientům v tom, aby se proti nim dokázali účinně bránit. Proto jsme se rozhodli spustit microsite, kde najdou všechny potřebné informace. Stránku budeme průběžně aktualizovat a doplňovat.”
Milan Šmíd
Marketingový ředitel skupiny Packeta

Na nové microsite nechybí také reálné ukázky podvodného jednání, vzdělávací video, popisy nejčastějších „pastí“ internetových podvodníků doplněné názornou grafikou nebo sekce důležitých otázek a odpovědí. Prostřednictvím stránky mohou také klienti nahlásit konkrétní podvodné jednání.


Sdílet:

Rubriky